kwaliteitsverschillen

Er bestaan enorme kwaliteitsverschillen in meerlagig parket. Vernibo hanteert strenge selectiecriteria zonder de prijs uit het oog te verliezen:

  • De bovenlaag of toplaag bepaalt de uitstraling en levensduur van het parket. We werken met een toplaag van 4 of 6 mm edelhout.
  • De onderlaag is opgebouwd uit lagen multiplex, doorgaans hout van berken of populieren die kruislings op elkaar verlijmd zijn.
  • Wij brengen de gepaste beschermingslaag aan volgens wens van de klant en functie van de parketvloer.
Contacteer ons
samengesteld parket

Samengesteld of meerlagig parket is opgebouwd uit verschillende lagen

 

Het is meestal krimpvrije multiplex met een toplaag edelhout, die op een specifieke manier verlijmd zijn om het parket stabiel te houden. De planken hebben een tand- en groefsysteem en worden meestal rechtstreeks verlijmd op de chape. Wanneer dat niet kan, wordt de vloer zwevend geplaatst.

Kies hout dat bij uw interieur past

Samengesteld parket is te verkrijgen in breedtes van15 tot 32 cm en heeft een dikte van 10 tot 20 mm. Als toplaag kan u kiezen tussen vele soorten edelhout: klassieke eik, bamboe, notelaar, esdoorn of beuk en tropisch hout zoals teak, walnut, jatoba, doussie en merbau.

Vraag prijs aan

Kies voor een unieke vloer

Net als bij massief parket geven bij samengesteld parket de juiste keuze van plaatsing, legpatroon en afwerking uw vloer een uniek uitzicht. Meerlagig parket kan gerookt, geborsteld of getrommeld worden.

Kom eens kijken in onze toonzaal, dan ziet u alle mogelijkheden.

Bezoek onze toonzaal